Home » Contact » Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden (English down below)

 

Deze algemene voorwaarden zijn bedoeld om beide partijen te beschermen. Als je vragen en/of opmerkingen hebt inzake deze voorwaarden, stuur dan een E-mail naar aila@edana.nl
Deze voorwaarden zijn ook van toepassing op onze toekomstige social media kanalen als Facebook, Instagram en Pinterest.

Algemeen
Deze voorwaarden zijn van toepassing op coaching en aangekochte producten via de webshop van www.edana.nl en strikt tussen jou en Edana

Bij het plaatsen van een bestelling ga je automatisch akkoord met de voorwaarden van Edana.

 

Algemene voorwaarden

Op deze pagina vindt u de algemene voorwaarden.

Deze algemene voorwaarden zijn bedoeld om beide partijen te beschermen. Als je vragen of opmerkingen hebt over een van deze voorwaarden, stuur dan een e-mail naar aila@edana.nl. Deze voorwaarden zijn ook van toepassing op onze social media kanalen.

Edana heeft haar activiteiten opgedeeld. Deze opdeling bestaat uit ons aanbod inzicht coaching en verkoop van producten home- en handmade by Edana als ook kleinschalige reguliere verkoop van producten die niet uit ons atelier komen.

 

Algemeen

Deze voorwaarden zijn van toepassing op artikelen die zijn gekocht via onze webshop en het coaching aanbod'.

Door een bestelling te plaatsen en tijdens het afrekenen, gaat u akkoord met de voorwaarden van Edana

 

prijzen

Alle vermelde prijzen van de verkoop producten zijn in euro's (€). BTW vrijgesteld inzake artikel 25 wet OB . Prijzen zijn onderhevig aan tussentijdse wijzigingen, print- en/of administratieve fouten.

De verzendkosten worden bepaald door verrekening op basis van het totale gewicht van alle producten samen en het land van bestemming

 

De tarieven (prijzen) van het coachings aanbod zijn berekend op sessies van 50 minuten en zijn vrijgesteld inzake artikel 25 wet OB. PGB is wettelijk vrijgesteld van BTW. 

 

Orders.

Het bestellen van onze producten kent een aantal stappen in het afrekenproces, zoals opgegeven verzendwijze, betaalmethode en verzend- en factuuradres.

Bovendien sturen we alle bestellingen met regelmatige statusupdates inclusief ontvangsten van betalingen, wat aangeeft dat de betaling is ontvangen en het pakket klaar is voor verzending en dat het is verzonden.

De koper draagt ​​de verantwoordelijkheid voor het verstrekken van de juiste gegevens en die e-mailberichten vrij kunnen ontvangen van aila@edana.nl  Het is mogelijk dat u mogelijk spamfilters af dient te sluiten.

 

 

Bestellingen via Facebook, e-mail, telefoon

Alle (aangepaste) bestellingen per e-mail, telefoon of via social media waarmee u akkoord gaat, worden verlaagd voor eventuele restituties. Die bestellingen zijn niet onderworpen aan de Nederlandse wet 'verkoop op afstand'

 

In opdracht maken (custom orders)

In opdracht te maken bestellingen zijn ALLEEN mogelijk met een volledige vooraf betaling (bedrag bestelling en verzendkosten) op voorhand. Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling binnen 2 weken* gemaakt en verzonden. Met bijzondere omstandigheden uitgesloten.

 

Reserveringen

Edana reserveert geen producten uit eigen productie als ook niet vanuit de verkoop van producten van onze leveranciers.

 

Betalingstermijnen (op afbetaling) : 

Edana biedt je GEEN mogelijkheid tot koop op afbetaling.

 

Klachtenregeling:

"We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar aila@edana.nl. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie."

 

Herroepingsrecht 

Na ontvangst van de bestelling heb je het recht om de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te retourneren.  Na deze melding heb je nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen. Maak je gebruik van het herroepingsrecht dan dien je de annulering/retournering schriftelijk in te dienen via e-mail.

 

Op welke artikelen is het herroepingsrecht NIET van toepassing?

  • Op maat/in opdracht gemaakte artikelen
  • Pre-orders
  • Met beperkte houdbaarheid
  • verwijderd seal
  • E-documenten en/of downloads
  • Alle soorten thee, kruiden, handgemaakte theelichten/kaarsen etc na opening van seal en/of gebruik
  • Readingen/afstemmingen
  • Artikelen die zijn gebruikt bijvoorbeeld. wieroken, welzijn producten
  • De Edana mystery boxen hebben geen recht op het herroepingsrecht gezien alle boxen variëren en wij niet kunnen controleren op inhoud!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Heeft u het product beschadigd dan kunt u deze alsnog retourneren. De schade wordt wel in rekening gebracht. Dit is de waardevermindering van het product. Welk bedrag u retour ontvangt hangt af van de waardevermindering van het artikel.

Het totaal verschuldigde orderbedrag wordt binnen 14 dagen na ontvangst van de retouren terug gestort op de rekening waar u mee heeft betaald, met uitzondering van creditkaarten. Inclusief de verzendkosten.

Stuurt u een deel van bestelling retour dan worden de verzendkosten niet gecrediteerd.

De verzendkosten voor het terugsturen van je product/bestelling naar Edana zijn voor je eigen rekening.

 

Afterpay:

Afterpay is een achteraf betaling. Voor Afterpay heb je de mogelijkheid om bij de bestelling te kiezen om COD (onder rembours) te verzenden, je betaalt dan contant bij aflevering. De meerkosten hiervan bedragen € 19,45 voor Nederland, voor het buitenland gelden andere tarieven, afhankelijk van het land van verzending.

 

Betalingen

Omdat ik de kosten zo laag mogelijk wil houden kun je de bestelling (en) betalen via overschrijving , noteer een opmerking om een Tikkie verzoek te ontvangen of een Paypal factuur met vermelding van je ordernummer. Indien je de keuze maakt voor een bankoverschrijving dan is de betalingstermijn 14 dagen. Indien de bijschrijving van het order/factuurbedrag is uitgebleven wordt de bestelling geannuleerd. Bij betalingen via Belgische bankbetalingen worden geen extra kosten belast. Betalingen via PayPal worden belast met een 5% fee over het totaal bedrag.

 

voor betalingen met iDeal is het mogelijk om via Etsy te bestellen. Bezoek dan de Etsy shop van Edana.

https://www.etsy.com/nl/shop/AtelierEdana?ref=search_shop_redirect


Verzendingen

Zendingen worden met MyParcel verzonden in samenwerking met hun partners wereldwijd.

De Wij verzenden onze producten met de grootst mogelijke zorg.

Je hebt bij het afrekenen de mogelijkheid om een ander afleveradres aangeven als u dit wilt, Dit is mogelijk zodat je het bijvoorbeeld ook als geschenk kunt laten verzenden

Voor onze pakketten geldt de standaard verzendmethode. De levertijd naar andere landen dan Nederland heeft een verwachte tijd tussen de 8 en 15 dagen. De douane kan het pakket echter langer vasthouden, waardoor uitlevering wordt uitgesteld. Je kan ons daarvoor niet verantwoordelijk stellen.

 

beschadigd artikel/pakket

Soms gaat een pakket verloren bij de manier van bezorgen of raken de artikelen beschadigd tijdens het transport. We zijn dankbaar dat dit niet vaak, zeg maar zelden, gebeurt. Maar het kan gebeuren.

Bij schade en/of verlies/diefstal moet je ons een e-mail sturen (aila@edana.nl). Bij schade dienen wij de onderstaande informatie te ontvangen. Bij het ontbreken van deze informatie is er geen mogelijkheid tot een uitkering van het schadebedrag.

Als je pakket ooit beschadigd raakt, hebben we het volgende nodig:

- Een foto van de buitenverpakking inclusief het etiket.

- Een afbeelding van de binnenverpakking en het beschermende verpakkingsmateriaal

- Foto's van de artikelen. Bij voorkeur een foto van alle artikelen bij elkaar en 2 detailfoto's van de schade.

- Voor pakketten buiten Europa hebben we een claimrapport / schadeoverzicht nodig en moet dit ook door de ontvanger van het pakket worden aangevraagd. Dit kan op het postkantoor worden gedaan in de eigen woonplaats wereldwijd.

Zonder deze foto's en het claimrapport kan ik je geen restituties bieden. Vanwege het feit dat de verzekering de claim niet accepteert zonder deze bestanden.

 

Privacy

Edana behandelt je persoonlijke gegevens vertrouwelijk en zal niet beschikbaar zijn voor derden. Je gegevens worden alleen gebruikt voor de facturen en verzending van de bestelling.

 Daarnaast worden alle persoonlijke gegevens, zoals het verzendadres, vastgelegd met behulp van codering in onze webshop in de externe software. Hiermee komt alle gevoelige informatie overeen met een veilig HTTPS-protocol.

Zoals het hangslot op de betaalpagina, dan weet je dat je informatie veilig is. Ze houden zich aan de strengste veiligheidsnormen. Veiligheid is ook onze top en we doen er alles aan om deze 100% te dekken en houden dit voortdurend in gedachten. Daarnaast wordt er door betrokken partijen en Edana regelmatig onderhoud uitgevoerd, diverse maatregelen zoals loggen ingeschakeld / Firewall enz., Maar wij kunnen niet (volledig) aansprakelijk worden gesteld door het gebruik hiervan.

 

Wijzigingsrechten

Edana heeft altijd het recht om deze algemene voorwaarden en de inhoud van haar website te wijzigen.

Prijzen zijn onderhevig aan tussentijdse wijzigingen, print- en/of administratieve fouten. Wettelijk verbindt Edana zich ertoe om alle verkoop- en garantieverzoeken naar volle tevredenheid van de koper uit te voeren, met uitzondering van de bovengenoemde situaties.

In geval van een geschil vanuit de verkopende partij, Edana, de Nederlandse wet van toepassing. Artikel 11 van het Burgerlijk Wetboek waarbij  "Verkoop op afstand" van toepassing is.

 

Beschrijving van artikelen

De beschrijving van de artikelen zijn door onszelf geschreven als ook uit verschillende bronnen verkregen, indien van toepassing met toestemming, daarnaast zijn deze aangevuld met de aanwezige ervaringen.

Op de gebruikte foto's/afbeeldingen en tekst op deze website is het auteursrecht van toepassing. Mogelijke foto’s van derden zijn benoemd bij bron en website.

Met uitzondering van de algemene werking van edelstenen en mineralen. Foto's/afbeeldingen mogen door derden worden gebruikt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Edana, mits de bron wordt vermeld. Indien foto's/afbeeldingen van deze site en onze bijbehorende social media kanalen worden gebruikt zonder toestemming en/of bronvermelding worden gebruikt, voor persoonlijk gewin, is de Nederlandse wet van toepassing

 

Aansprakelijkheid gebruik van producten etc

Edelstenen:

** Kristallen, edelstenen, mineralen en/of aroma therapie/etherische oliën kunnen je helpen, ze kunnen een ondersteunende energie zijn voor je mentale of fysieke problemen. Hoewel deze artikelen over energieën beschikken kunnen deze je ondersteunen met je problemen, inzichten, je reis, etc, deze producten KUNNEN de ziekte NIET (vanzelf) helen, ook lossen zij geen problemen op! Wanneer die heerlijke energieën al onze problemen echt zouden kunnen helen, zou er geen enkel gebrek meer zijn in deze wereld, we zouden allemaal gezond zijn en ons leven leiden in het licht van liefde. Als u problemen heeft, of het nu lichamelijk of geestelijk is, neem dan contact op met uw arts of specialist. Dit is je eigen verantwoordelijkheid.

 

Edana schrijft en spreekt altijd over een ondersteunende energie. Nogmaals, we zeggen, met alle respect edelstenen, kristallen, mineralen en etherische oliën kunnen je ondersteunen, ze kunnen je niet genezen! U kunt ons niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk stellen voor schade aan uw lichaam en/of uw mentale staat van zijn omdat u gebruik maakt van ons assortiment. 

 

Aroma therapie, kruiden, zepen, etc.

Planten/kruiden kunnen altijd bijwerkingen, contra-indicaties en interacties geven bij zwangerschap, borstvoeding, medicijn gebruik en ziekte.

Je dient voor gebruik van deze producten altijd een arts, therapeut of deskundige te raadplegen alvorens planten/kruiden/etherische oliën te gebruiken bij zwangerschap, periode van borstvoeding, medicijngebruik en ziekte. 

 

Voor het (inwendig) gebruik van de door ons aangeboden producten kan je ons niet verantwoordelijk stellen, je kan ons niet verantwoordelijk stellen/houden voor welke vorm van schade die aan uw lichaam ontstaat en/of ten aanzien van je mentale staat van Zijn door het gebruik van edelstenen, kruiden, thee, aroma therapie en wieroken.

 

Edana heeft een aantal producten ontwikkeld en is samenwerkingsverbanden aangegaan. Indien er licenties voor producten nodig zijn, zijn deze in ons bezit en/of bij de maker van het product. Test een welzijn product altijd uit op een klein stukje huid voor eventueel mogelijk aanwezige allergieën.

 

Je kunt ons niet verantwoordelijk/aansprakelijk stellen voor het gebruik van onze handgemaakte producten met of zonder kruiden, etherische oliën en/of andere ingrediënten die we verkopen of door het te gebruiken waar het niet voor bedoeld is.

 

Lees hier eventuele mogelijke bijwerkingen en/of contra indicaties van de etherische oliën en/of kruiden. Deze informatie komt van meerdere bronnen, zorg dat je altijd zelf controleert, overleg met apotheek/(huis) arts voor gebruik.

 

Onze kaarsen bevatten soms gedroogde kruiden in de twee buitenste lagen of bovenop van iedere kaars. We kunnen niet garanderen dat een stukje kruid niet zal verbanden/in brand kan gaan. Houd altijd een kaarsen dover bij de hand. Verlaat nooit een kamer wanneer de kaars nog brandt. Houd kaarsen buiten het bereik van kinderen en dieren.

U kunt ons niet verantwoordelijk/aansprakelijk stellen voor het verkeerd gebruiken van de producten die wij verkopen of door het te gebruiken waar het niet voor bedoeld is en/of je niet de veiligheid voorop stelt.

 

 

Edana atelier en coaching is per 01 oktober 2020 BTW vrijgesteld inzake artikel 25 wet OB.