Home » Blog » Hoe koop je veilige theemengsels (vraag 1)

Hoe koop je veilige theemengsels (vraag 1)

Gepubliceerd op 16 juni 2020 om 13:46

Lees hier waarom deze blogs worden geschreven

 

 

Hieronder het antwoord op de volgende vraag die ik graag beantwoord.

 

"Is dit theemengsel veilig voor mij?"

Het betreft een theemengsel van het sterrenbeeld boogschutter. Het theemengsel bestaat uit Rode Klaver, Cichorei en Hibiscus. 

 

Het internet kan een fijne optie zijn om informatie te vergaren. Toch blijkt dat veel informatie elkaar tegen spreekt of niet compleet wordt weergegeven. Waaronder mogelijke effecten op de lichamelijke maar ook op het geestelijke vlak. 

 

Voordat ik hieronder de vraag beantwoord wil ik jullie vanuit Edana te wijzen op het volgende:

Planten/kruiden kunnen altijd bijwerkingen, contra-indicaties en interacties geven bij zwangerschap, borstvoeding, medicijn gebruik en ziekte.

Je dient voor gebruik van deze producten altijd een arts, therapeut of deskundige te raadplegen alvorens planten/kruiden/etherische oliën te gebruiken bij zwangerschap, periode van borstvoeding, medicijngebruik en ziekte. Voor het (inwendig) gebruik van de door ons aangeboden producten kan je ons niet verantwoordelijk stellen, je kan ons niet verantwoordelijk stellen/houden voor welke vorm van schade die aan uw lichaam ontstaat en/of ten aanzien van je mentale staat van Zijn door het gebruik van edelstenen, kruiden, thee, aroma therapie en wieroken.


 
Rode Klaver bevat cumarine en dat werkt bloedverdunnend. Dus niet gebruiken als je al bloedverdunners gebruikt. Maar zeker ook niet als je problemen hebt met de bloedstolling. Rode klaver bevat ook nog oestrogeen en dient daarom ook  niet gebruikt te worden bij endometriose en niet voordat er een nader mogelijk onderzoek is gedaan. Dat geldt ook niet bij eileider -en borstkanker of het vermoeden daarop. 
Dosering: Drink de thee maar een paar keer per week.

Rode klaver

 

 

Cichorei heeft als contra indicaties bij inname dat je het niet mag gebruiken bij allergieën voor onder andere Asteraceae. Het kan namelijk leiden tot huidirritaties . Cichorei wordt ook afgeraden bij galstenen en bij maag- en darmaandoeningen. Winderigheid en buikpijn. Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding.  

Cochorei

 

 

Hibiscus heeft als contra-indicatie dat je het niet mag gebruiken tijdens zwangerschap. Ondanks het hoge gehalte aan diverse vitaminen, het drinken van hibiscusthee tijdens de zwangerschap kan namelijk een miskraam veroorzaken omdat de actieve bestanddelen van de plant de menstruatie stimuleren en ze kunnen samentrekkingen van de baarmoeder veroorzaken.

Hibiscus

 

 

Salie heeft als contra-indicatie dat je het niet mag gebruiken bij zwangerschap en lactatie. Het kan miskramen veroorzaken en het stopt de borstvoeding. Niet voor kinderen onder de 12. Niet bij epilepsie en nooit de aanbevolen dosering overschrijden dit ivm met schade aan de nierfunctie bij overmatig gebruik.

Salie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.