Home » Blog » Hoe koop je veilige oliën, thee en meer .. lees de vervolg blogs per vraag

Hoe koop je veilige oliën, thee en meer .. lees de vervolg blogs per vraag

Gepubliceerd op 16 juni 2020 om 13:28

Regelmatig ontvang ik vragen of bepaalde (etherische) oliën of theemengsels wel veilig zijn. In het begin vroeg ik me af waarom wordt de vraag bij mij, Edana, weggelegd en niet bij de verkoper? 

 

Om daar achter te komen heb ik de 'stoute' schoenen aangetrokken en dit gevraagd aan de mensen die deze vragen bij ons neerleggen. Met het antwoord voelde ik me gevleid en aan de andere kant was ik verbaasd.

 

Wat blijkt? Bij een groot deel van verkopers van (etherische) oliën maar bijvoorbeeld ook theemengsels worden geen mogelijke bijwerkingen of contra indicaties vermeld bij het product.

 

Ik ben geen natuurarts en heb ook geen medische opleiding. Toch vind ik persoonlijk dat je er niet vanuit mag gaan dat iedereen gezond is in deze tijden. Steeds vaker hoor je in je omgeving, althans ik wel, dat mensen chronisch ziek worden.

 

Persoonlijk vind ik dat je als verkoper een morele plicht hebt om de juiste informatie te verstrekken. Nee, ik ben niet afgestudeerd natuurkundige, wel heb ik me er in verdiept en werk nauw samen met Praktijk Nymphaea, aroma therapeut. Zeker wat betreft de etherische oliën.

 

Op dit moment vindt je bij Edana enkel nog verdampingsoliën. De reden is vrij simpel. Het is een woud van aanbod waarbij niet of nauwelijks gekeken wordt waar de gebruikte oliën voor zijn bedoeld, kan de combinatie überhaupt wel? Heeft het contra indicaties? Deze informatie is namelijk niet verplicht in Nederland, toch de morele plicht om niet met de gezondheid van anderen te spelen is bij Edana en praktijk Nymphaea een groot goed. Voor ons is het informeren en zelfs door verwijzen een prioriteit.

 

Want eerlijk we willen toch niet dat we een ander leed bezorgen omdat een product een 'hype' wordt? 

 

Doe er je voordeel mee

Veel leesplezier

 

Liefs, Aila

 

Lees hier de blog over vraag en antwoord met betrekking tot een theemengsel van het sterrenbeeld Boogschutter

 


 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.