Home » Blog » Weet wat je koopt (mineralen) 1

Weet wat je koopt (mineralen) 1

Gepubliceerd op 29 maart 2020 om 15:22

In deze blog pakken we als voorbeeld van "Weet wat je koopt" de Amethist.

Maar wat is Amethist om mee te beginnen? 

 

Amethist een van de meest bekende en meest verkochte edelstenen. De meest bekende Amethist komt met name uit Uruguay, Brazilië en Bolivia. De kleur van Amethist gaat van licht paars, violet tot diep donker paars.  Amethist wordt gevonden in de aardkorst.

 

Amethist is een paarse kwarts soort met veelal sporen van aluminium en ijzer. Amethist kan zeer kleine sporen bevatten van natuurlijke stralingen.     

                            

Amethist staat met name bekend om zijn zeer krachtige zuiverende en beschermende hoge vibratie, die met name is verbonden met het derde oog en de kruin chakra.

 

Foto's: Amethist Uruguay. Hardheid: 7. Structuur: primair trigonaal. Chemische formule: SiO2(Ti4+, Fe3+)

 

 

Weet wat je koopt 

 


R
oze Amethist, wordt gevonden in de Choique Mine, Pehuenches, Patagonia Neuquén, Argentina.En is uitgeroepen tot de steen van het jaar 2019! De "roze" amethist is volgens bronnen de ontdekking van 2018. Echter was de "roze" Amethist al eerder verkrijgbaar, ook in Nederland.Zo gezegd ‘zeer’ zeldzaam maar ze schieten als paddestoelen uit de shopsTegenwoordig zijn alle ‘ontdekkingen’ nieuwetijds-energieën en die krijgen de meest bijzondere werkingen, wat zeker mogelijk is, maar dan ook vooral bijzondere en bizarre prijzen toebedeel
d."Roze" Amethist dankt haar naam aan het feit dat na chemische analyse is gebleken dat de roze kristallen, zijn gekleurd door microscopische Hematiet deeltjes. Dan zijn er ook talrijke micro-insluitsels van calciumsulfaat gevonden in deze kwartskristallen. "Roze" Amethist is dan ook niets meer en/of minder dan kwarts met hematiet en calciumsulfaat. Wat haar zeker niet minder mooi maakt overigens.Net als de reguliere Amethist, de violette-paarse, zoals wij die kennen, is het een kwarts soort. Amethist is een paarse variëteit van kwarts (SiO2) en dankt zijn violette tot diep paarse kleur aan onzuiverheden van ijzer en aluminium kan soms sporen van natuurlijke straling bevatten.Sommige denken dat het Rozenkwarts is maar dat wordt zelden (nooit) aangetroffen in de vorm van punten en geodes zijn nog nooit gevonden en Rozenkwarts dankt haar kleur door het mangaan met ijzeren insluitsels en/of titanium.Zo is groene Amethist ‘gewoon’ Prasioliet kwarts

Bij zwarte Amethist heeft de hematiet zich sterk in zich opgenomen en ingesloten, waardoor het zwart lijkt met tinten paars. Soms zie je een rode gloed op de zwarte Amethist en dat wordt veroorzaakt door de hematiet.Volg alsjeblieft vooral je gevoel, ga op ontdekking, verzamel informatie en weeg dan voor jezelf af of je het deze bedragen waard vindt en gebruik Google om de webshop te vinden die bij jou past.

 

Hier drie voorbeelden van Amethist Vera Cruz. Herkomst: Piedra Parada, Tatatila Municipality, Veracruz, Mexico. Hardheid: 7. Structuur: primair trigonaal. Formule: SiO2(Ti4+, Fe3+)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.