Home » Blog » Aartsengel Michael

Aartsengel Michael

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 16:57

'Hij die als God is', Aartsengel Michael, de beschermer. De Aartsengel die door de mens heeft meeste wordt aangeroepen in situaties waar we ons zorgen over maken, waar ons naar richten omdat AE Michael gezien en ervaren wordt als de rechterhand van God, de bron, de machtigste engel.

 

Wist je dat AE Michael zowel in het oude testament als in het nieuwe testament wordt genoemd? Toch vindt je AE Michael niet alleen in de oude geschriften van het oude en nieuwe testament terug in naam en betekenis. AE Michael wordt al vroeg ge- en benoemd in de Koran maar zo ook in Hebreeuwse geschriften.

 

Als we spreken over het geloof zie je dat AE Michael (samen met AE Gabriel) in meerdere religies worden benoemd en genoemd. 

 

 

AE Michael wordt over het algemeen afgebeeld als krijger, soldaat, ridder met zijn zwaard en schild waarin hij de duivel of de draak verslaat. De aura van AE Michael wordt over het algemeen in helder blauw afgebeeld. Ook zien we dat AE Michael zich laat zien in een prachtig blauw gewaad. 

 

In het Jodendom en in de geschiedenis van Israël is AE Michael een belangrijk persoon, een belangrijke energie. AE Michael de hoeder en waker. Als leider van het leger van God/de bron nadat Lucifer had getracht de hemel over te nemen met zijn volgers. AE Michael versloeg Lucifer waardoor Lucifer de gevallen engel wordt genoemd. 

 

AE Michael wordt gezien als en is de beschermengel van gerechtigdheid, genade en rechtvaardigheid. AE Michael staat veelal symbool als beschermer en redder.

AE Michael wordt meestal aangeroepen als er sprake is van angst, twijfel en veranderingen in het leven. Maar ook bij de aanwezigheid van minder fijne energieën vanuit gene zijde. Daarom wordt hij ook wel gezien als de beschermer van de genezende beroepen.

 

Ben je ervan bewust dat ieder contact fysiek, mentaal, social media, telefoon energetische verbindingen creëert tussen energieën. En we zijn allemaal energie. Ook hierin kun je AE Michael vragen om deze koorden door te snijden. Deze koorden ontstaan over het algemeen door de negatieve lading tijdens het contact. Ben je ook bewust dat koorden tussen jou en de ander over  het algemeen onbewust worden gecreëerd.

 

Zodra je Michael om hulp vraagt om koorden te verbreken zal hij vele koorden tegelijkertijd doorsnijden waardoor er meer balans wordt ervaren en meer positieve energie. Het is wel belangrijk dit vaker te doen, zeker in het begin is het advies om dit wekelijks te doen. 

 

Wil je koorden door laten snijden dan is het belangrijk om niet met de vinger te wijzen, geen schuldige aan te wijzen, maar vanuit liefde voor jezelf het jezelf gunnen dat je een betere balans wenst in je eigen systeem, meer energie en een leeg hoofd waardoor positiviteit weer mag ontspringen. 

 

Edelstenen bij AE Michael zijn onder andere sugiliet, aquamarijn, hauyn, Lapis Lazuli en saffier.

 

Heb je hulp nodig en wil je Aartsengel Michael oproepen als jij ergens hulp voor nodig hebt let dan vooral op dat je dit met de juiste intentie, energie en respect doet. Vergeet ook niet om AE Michael te danken.

 

Weet dat AE Michael net als AE Rapael helende* engelen zijn. Als je in weerstand of vechtmodus zit zal hij, maar ook de andere AE-en, je niet kunnen helpen.

 

Het aanroepen van AE Michael kan je op onderstaande manier doen neem je tijd, in rust, in harmonie met jezelf, uiteraard ben je vrij om hem aan te roepen op je eigen manier.

 

(praat altijd liefdevol)

 

1.

Aartsengel Michael, 

Ik vraag u de energetische koorden met ............. (naam persoon) te verwijderen. Ik vraag u deze koorden door te snijden.

(wacht enige tijd, visualiseer het voor jezelf)

Dank u en zo zal het zijn.

 

2.

Praat met AE Michael (of andere engelen) zij horen je verhaal, je gebeden ook al zie je ze niet. Je vraagt dan om hulp vanuit je hart. Vraag hem om hulp, leg je handen op je hartchakra of buik, geef ook aan dat je dankbaar bent (voor ....) 

Dank u en zo zal het zijn.

 

3.

Visualisatie is een zeer krachtig medium. Kan je visualiseren vraag hem dan voor je te verschijnen als dit voor jou een houvast is. Ga vooral niet de focus leggen of je al wat ziet, hierdoor blokker je de visualisatie en zal je hem niet zien. Overhandig je vraag aan AE Michael en vertrouw. Vertrouw! en laat het los. Vraag vanuit jou zuivere energie. Dank AE Michael voor zijn energie en antwoorden.

 

Weet dat als je jouw (hulp)vraag in liefde en respect stelt zodat het je hoogste goed zal dienen zonder andere te schaden. 

Soms lijkt het, lijkt het, dat je jezelf ongehoord voelt. Weet dat de aartsengelen je horen, jouw begeleiden en jouw hoogste goed dienen al lijkt dit soms niet zo

 

Vertrouw! 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.