Home » Blog » Theemengsels mogelijke bijwerkingen

Theemengsels mogelijke bijwerkingen

Gepubliceerd op 22 maart 2020 om 15:28

Mogelijke bijwerkingen en contra indicaties theemengsels van Caban™

!! Voor alle kruiden geldt indien je een diagnose hebt en/of medicatie gebruikt overleg met je (huis)arts en/of apotheek voordat je overgaat tot het gebruik hiervan.

Met name bij het gebruik van sedatieve medicatie!! Je kan ons niet verantwoordelijk stellen bij het gebruik van deze thee soorten indien er een (onverwachte) reactie optreedt. Raadpleeg altijd je (huis)arts indien je twijfelt bij gebruik van (bepaalde) kruidenthee. Onze thee is verpakt in gerecycled materiaal.

 

 

 

Mogelijke bijwerkingen en contra indicaties theemengsels van Caban™

!! Voor alle kruiden geldt indien je een diagnose hebt en/of medicatie gebruikt overleg met je (huis)arts en/of apotheek voordat je overgaat tot het gebruik hiervan. Met name bij het gebruik van sedatieve medicatie!!

 

Hieronder treft je een zo compleet mogelijke lijst met de meest bekende bijwerkingen en/of contra indicaties aan van de kruiden die zijn gebruikt in de Caban™ collectie!

Deze informatie komt uit diverse bronnen gespecialiseerd in kruiden en zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk voor je uitgewerkt. Ondanks dat we zeer zorgvuldig informatie vergaren en delen ben je zelf verantwoordelijk voor een extra controle van het gebruik van de thee ten aanzien van je gezondheid.  Je kan ons niet verantwoordelijk stellen bij het gebruik van deze thee soorten indien er een (onverwachte) reactie optreedt.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

De voordelen van geneeskrachtige kruiden mogen vanuit de wet niet meer worden beschreven, wij kunnen je hier publiekelijk niet over informeren. Wil je meer informatie bij de aanschaf van onze producten over de kruiden die hierin zijn gebruikt dan adviseren wij je via Google informatie te zoeken of om ons een e-mail te sturen met je vraag en stuur deze e-mail naar Aila@Edana.nl de mail wordt binnen 48 uur beantwoord.

 

Ingrediënten:

 

Aardbeien:

Zover de informatie reikt zijn er (nog) geen bijwerkingen van bekend.

Bramenblad:

Zover de informatie reikt zijn er (nog) geen bijwerkingen van bekend.

Citroenmelisse thee:

Citroenmelisse NIET gebruiken indien je een Glaucoom hebt, (aandoening aan het oog waarbij er een te hoge druk binnen de oogbol is) Citroenmelisse verhoogt de druk verder!

Citroengras:

Mogelijke bijwerkingen van Citroengras kunnen zich uiten door meer eetlust, drogere mond, duizeligheid, vaker plassen en moeheid. Bij een allergische reactie zoals jeuk, ademhalingsproblemen, verhoogde hartslag of huiduitslag raadpleeg een huisarts. Vermijd citroengras bij zwangerschap, je een laag kaliumgehalte hebt of diuretica (op recept) gebruikt en een lage hartslag hebt.

Frambozen:

Zover de informatie reikt zijn er (nog) geen bijwerkingen van bekend.

Gember:

Gember heeft voor zover bekend enkel bijwerkingen bij hoge doseringen en verschilt tot huid-, mond- en oogirritatie tot diaree.

Groene thee:

Bij overmatig gebruik kunnen buikpijn, misselijkheid, braken, diarree, winderigheid, slapeloosheid en verwarring geven

Goji bessen:

Goji bessen bevatten een lage dosering Atropine, dit is een giftige stof. Echter bij normaal gebruik worden geen bijwerkingen vermeld. Bij overmatig gebruik van deze bes kan dit leiden tot slapeloosheid, duizelig worden, droge mond, verandering van zweetproductie en hartritmestoornissen.

Goudsbloem (Calendula):

NIET gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding. Geen aanwijzingen gevonden voor overige bijwerkingen en/of contra indicaties.

Hennep blad:

Hennepblad is GEEN wiet of cannabis! Wel bevat hennep blad een lage dosis CBD. Je wordt er absoluut NIET stoned/high van!

Hibiscus:

NIET gebruiken indien je de diagnose hypotensie (lage bloeddruk) hebt, gezien Hibiscus de bloeddruk verlaagd. Hibiscus beïnvloed het oestrogeen gehalte, vooral bij vrouwen. Effect met name bij de pil, ter voorkoming van zwangerschap en bij hormoontherapie kan deze thee dit beïnvloeden. NIET gebruiken bij zwangerschap en bij borstvoeding.

Jasmijnthee:

Jasmijnthee bevat cafeïne waardoor je minder makkelijk in slaap kan vallen of onrustig zal slapen. Ook is het mogelijk dat je ervaart dat je duizelig wordt, prikkelbaar, hoofdpijn, misselijk of gaat braken bij overmatig gebruik.

Advies om NIET te gebruiken bij lever- of nierproblemen, maagzweren of bij een hoge bloeddruk. Cafeïne versterkt angstgevoelens. Soms werkt het samen met sommige medicatie maar soms ook tegen. Overleg met je (huis)arts bij (zelf)medicatie!

Kamille:

Soms kunnen bijwerkingen zich voordoen als misselijk zijn en overgeven bij hoge concentraties gebruik. In zeer zeldzame gevallen kan er een allergische reactie plaatsvinden.Advies is om geen kamille thee te drinken indien je bloedverdunners gebruikt omdat Kamille een natuurlijke bloedverdunner is! Bij zwangerschap en borstvoeding wordt ook geadviseerd om geen kamille thee te drinken.

Kaneel:

Zolang je kaneel in kleine hoeveelheden gebruikt is het veilig en biedt het vele gezondheidsvoordelen.  Overschrijdt deze hoeveelheden NIET. Van de cassia kaneel maximaal één theelepel per dag en van de ceylon kaneel een maximale hoeveelheid van 2.5 theelepel per dag. De coumarine in de kaneel kan bij grotere hoeveelheden (ernstige) bijwerkingen geven.

We kennen twee soorten kaneel. De Cassia of terwijl de gewone kaneel en meest gebruikte. Er is ook Ceylon die bekent staat als de ‘echte’ kaneel en is minder bitter van smaak. 

Gebruik je echt overmatige hoeveelheden kaneel is er kans op leverbeschadiging, kans op mondzweren, verlaging van de bloedsuikerspiegel.

Kardemom:

Kardemom is familie van de gember. Er zijn van Kardemom geen bijwerkingen bekend buiten een mogelijke allergische reactie. NIET gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding

Korenbloem:

Op 1 liter water gebruik je maximaal 20 gram van de Korenbloem. Er zijn verder geen bijwerkingen bekend.

Kruidnagel:

Bij grote hoeveelheden kan kruidnagel schadelijk zijn voor de lever. Bij normaal gebruik is kruidnagel heel positief voor de lever (en veel meer).

Lavendel thee:

NIET gebruiken bij zwangerschap. Het is nog onduidelijk of lavendelthee effect heeft op de hormonen tijdens de zwangerschap en eventuele effecten bij het ongeboren kind. Soms kan het hoofdpijn veroorzaken of zorgen voor meer eetlust. Niet gebruiken bij jongens in de pubertijd omdat er een kans is dat de hormonen verstoord raken. Maximaal 3 kopjes Lavendelthee per dag.

Lindebloesem:

Bij langdurig gebruik en/of grote hoeveelheden van de Linde kan het zenuwstelsel worden opgewekt en nadelig voor de hartfunctie.

Maretak:

Maretak zeker niet voor inname voor kinderen gezien de maretak een wat giftige plant (de bessen vooral). Maretak is een kruid wat tyramine bevat. Mensen die een medicatie van MAO-type gebruiken i.v.m. depressie adviseren wij GEEN Maretak te nuttigen, gezien het risico op een gevaarlijk hoge bloeddruk.

Pepermunt:

(Peper) Munt kan wat hoofdpijn geven, brandend maagzuur of wondjes in de mond. Zwanger vrouwen en (jonge) kinderen wordt afgeraden (peper)munt thee te drinken. Bij galstenen of hartaandoeningen wordt geadviseerd dit NIET te gebruiken. Drink je pepermunt thee gelijktijdig met je medicatie kan dit ervoor zorgen dat je medicatie minder of niet wordt opgenomen. Ook bij gebruik van ijzerhoudende supplementen wordt afgeraden om pepermunt thee te gebruiken gezien de opname hiervan verstoord kan worden.

Salie:

Gebruik je overmatig salie dan is het mogelijk dat huidirritatie optreedt. Droge mond, duizeligheid, braken en hartkloppingen kunnen dan voorkomen. Gebruik niet meer dan 4 gram verse salie per dag. Bij zwangerschap gebruik van salie minimaliseren.

Sinaasappelschil:

Zover de informatie reikt zijn er (nog) geen bijwerkingen van bekend.

Stevia:

Zover ons de informatie reikt zijn er (nog) geen bijwerkingen van bekend.

St. Janskruid:

Van St. Janskruid is bekend dat deze een wisselwerking kan hebben met andere (genees)middelen. Heb je medicatie vraag dan je apotheker of je sint-janskruid veilig kunt gebruiken met je medicijnen, ook indien je andere medicijnen hebt gekocht zonder recept.

Rozenbottels:

Zover bekend zijn er geen bijwerkingen als je onder de 3 gram aan gebruik van enkel rozenbottels blijft.

Rozen en/of Rozenbloesem:

Heeft zover bekend geen bijwerkingen bij normaal gebruik. Uiteraard is het altijd mogelijk dat er een allergische reactie vormt. Toch raden we het af om rozen tijdens de zwangerschap te gebruiken of met een maximale van 3 kopjes per week.

Valeriaanwortel:

Bij een enkeling kunnen er maag- en darmklachten voorkomen, zoals misselijkheid en buikpijn, en slaperigheid bij overmatig gebruik

Venkel:

Heb jij een allergie voor selderij en/of wortels is het mogelijk dat je op venkelthee reageert doordat zij familie zijn van deze planten met de allergenen. Heb je of wordt je behandelt aan borstkanker dan GEEN venkel gebruiken, de effecten van de oestrogenen kunnen een zeer negatief effect hebben en ernstige complicaties veroorzaken. Bij zwangerschap wordt het gebruik van kruiden die kracht zijn niet aanbevolen bij zwangerschap en/of borstvoeding.

Vlierbessen/vlierbloesem:

Vlierbessen kunnen het immuunsysteem beïnvloeden, activeren. Ondanks dat er maar hele kleine hoeveelheden aan vlierbessen in thee zitten raden wij bij auto-immuunziektevlierbessen af omdat bij gebruik van vlierbessen de stimulans wordt versterkt in het immuunsysteem en het lichaam aanvalt. NIET gebruiken wanneer je onder andere medicatie als Azathioprine, prednison en overige medicatie gebruikt die effect hebben op het immuunsysteem. Enkele auto-immuunziekten zijn onder andere MS, reumatoïde artritis, ziekte van Crohn, Colitis Ulcurosa. CHECK jouw situatie!

Vrouwenmantel:

Bij zwangerschap alleen gebruiken in overleg met de arts of verloskundige! Heb je een kinderwens en ben je daarmee bezig ook dan wordt het afgeraden te gebruiken gezien het de cyclus beïnvloed kan worden. Bij langdurig of overmatig gebruik kan het leiden tot problemen met de lever.

Zwarte thee:

Zwarte thee kan slapeloosheid veroorzaken en verhoogt de secretie van zuur in de maag. Soms veroorzaakt het constipatie en kan een verhoogde hartslag en bloeddruk veroorzaken. Vermindert de hoeveelheid van kalium en natrium in het bloed. NIET gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding! Voor mensen met hartproblemen en/of een tachycardie wordt het gebruik van zwarte thee afgeraden.

 

 

NOTE: Deze informatie komt uit diverse bronnen gespecialiseerd in kruiden en zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk voor je uitgewerkt. Ondanks dat we zeer zorgvuldig informatie vergaren en delen ben je zelf verantwoordelijk voor een extra controle van het gebruik van de thee ten aanzien van je gezondheid.  Je kan ons niet verantwoordelijk stellen bij het gebruik van deze thee soorten indien er een (onverwachte) reactie optreedt. Raadpleeg altijd je (huis)arts indien je twijfelt bij gebruik van (bepaalde) kruidenthee.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.